Efter tio framgångsrika år som sångare i bandet Freda’ påbörjade Uno sin solokarriär 1994 genom att släppa albumet Uno. Duetten Tro på varann tillsammans med Eva Dahlgren (som ackompanjerades av en musikvideo) blev snabbt populär och när tredje singeln Under ytan släpptes var framgången ett faktum – Uno skulle komma att bli en av Sveriges mest respekterade låtskrivare och folkkäraste artister. Vid slutet av året tog han emot den prestigefyllda Rockbjörnen under kategorin ’Årets manliga artist’.

uno_svenningsson

Efter en framgångsrik Sverige turné släppte Uno singeln Be mig inte gå på vatten som inte tillhörde något direkt album.

Uno lät det inte vänta länge innan andra studioalbumet Due släpptes 1996 och första singeln Terese blev snabbt en favorit bland publiken. Andra populära låtar på albumet är Månen är min vän, Farväl, Under tiden och En sökares hjärta.

Efter att ha hunnit etablera sig som soloartist släpper Uno sitt tredje soloalbum Möss & människor 1998. Första singeln Simona blir populär och spelas flitigt på radio. Andra låtar som också nådde radiokanalerna var Vill du leva med mig och Festen. Låten Ge inte upp är en kraftfull duett tillsammans med Freddie Wadling. Albumet är producerat av Patrik Frisk.

I det osynliga heter Unos fjärde soloalbum som släpptes år 2001. Uno anlitade den välrenommerade producenten Peter Kvint och resultaten lät inte vänta på sig. Första singeln Vågorna blev en massiv hit och användes i den populära reklamkampanjen för Pripps-Blå. Albumet sålde snabbt guld och låtarna Inte en gång till och Det jag behöver släpptes som andra respektive tredje singel.

2002 släpptes retrospektiva samlingsskivan En samling innehållandes Unos allra bästa låtar fram tills då. Skivan har sålt guld i Sverige.

2004 blir ett framgångsrikt år för Uno, han släpper ett nytt studioalbum (Ett andetag från dig) där han för första gången själv producerar. Första singeln Andas genom mig blir en stor hit och de två efterföljande singlarna Du är fantastisk och Årets sista dag bekräftar återigen att Uno är en av landets allra bästa låtskrivare. Under den efterföljande turnén blev hans spelning på Hotel Nouveau i Helsinborg utsedd till Årets Konsert av musiktidningen Groove.

I december 2006 släpper Uno och Irma Schultz Keller (med gäster) jul albumet Sånger för december i december 2006. Den efterföljande Sverige turnén blir en stor succé över hela landet och har återupprepats ett par vintrar senare.

2007 medverkade Uno tillsammans med Irma Schultz Keller i Melodifestivalen med bidraget God morgon som han skrev tillsammans med Staffan Hellstrand. Låten gick vidare till Andra chansen.

Fyra år efter senaste soloalbumet släpper Uno Jag sjunger för dig i slutet av 2008. Denna gång har Uno samarbetat med flera andra låtskrivare, bland annat Staffan Hellstrand och Bobby Ljunggren, för att komma utanför sina egna ramar. Albumet är fyllt av välproducerade låtar som Känn hur mitt hjärta, Jag sjunger för dig och Du är en del av mig som är en duett tillsammans med Sonja Aldén. Första singeln, Längtar efter värmen, släpptes redan under sommaren 2007 och spelades flitigt på radio.

Under 2008 medverkade Uno även på hyllningsalbumet till Olle Ljungström, Andra sjunger Olle, med låten Kaffe och en cigarett.

Under 2010 samarbetade Uno med bussbolaget Ybuss som lanserade en nationell miljökampan vid namnet ’Res kollektivt’. Uno bidrog med den specialskrivna låten Jorden har sin egen sång som kunde höras i TV-reklamen. Låten släpptes även som singel och blev snabbt populär bland fans.

Året är nu 2011 och Uno har många spännande projekt på gång, bland annat är ett nytt studioalbum under konstruktion och det slipas även på ett nytt vinterprojekt…