I år är det tio år sedan David Urwitz debutskiva kom. Den 3 juni 2015 släpper därför David sin dubbelsamling “David, vad är det du vill höra?” På samlingsalbumet hörs hans egna favoriter ur den sex skivor stora katalogen men också tre nya låtar. 

Lite i skymundan har David Urwitz tagit sig fram som en ordentlig utmanare på den svenska singer/songwriter-scenen. Samtliga hans skivor har fått ett fint mottagande och har rosats av såväl publik som kritiker. På tio år har David släppt sex skivor och gjort över 400 spelningar i Sverige och Norge. Hans musik hörs i både radio och tv. Ändå beskrivs David Urwitz ibland som en av Skandinaviens bäst bevarade hemligheter.

david_urwitz

Davids debutskiva, Det var väl inget mer med det, kom år 2005. Flera kritiker menade att det var precis det här som saknats på den svenska rockscenen. De följande två åren släppte David en skiva per år. Singeln “Din skull” gick in på singellistans sjätteplats samtidigt som flera låtar hade hög rotation på radion. David var förband åt Anna Ternheim och Eldkvarn och han sålde ut Nalen “Stacken” i Stockholm och Konserthusets Stenhammarsal i Göteborg.

2009 kom albumet “Så långt det är möjligt”.  

2010 släpptes en samlingsskiva endast avsedd för Norge. Davids duett “Hos mig” med Helene Bøksle blev en stor hit i Norge och David gjorde uppemot 100 spelningar där.

Våren 2012 kom album nr fem; “Ta mig nånstans där solen skiner”

2013 producerade Peter LeMarc skivan ”En gång i världen”.

2014 gjorde David kortfilmen ”Made by Trollhättan”. Det är 115 sekunder som kanske säger mer om David som låtskrivare och artist än vilka recensioner och presstexter som helst.

Läs mer på hans hemsida: davidurwitz.se

Länk till filmen:
httpv://youtu.be/qq4CBAkKuPY

httpv://www.youtube.com/watch?v=R6fYI84bvSU